Mire használható a JU JITSU?

2016.08.25 13:31

Önvédelem:

 Különböző pusztakezes,- (ütések, rúgások, fogások, fojtások stb.) és fegyveres támadások (kések, botok stb.) elleni védekezések egységes rendszerbe foglalva.

Közelharc:

Magyarországon Soke Kelemen István 10. dan aMagyar Ju Jitsu Szövetség alapítója és elnöke a TEK-ben (TerrorelhárításiKözpont) vezető közelharc kiképző. A fegyveres testületek nagyon hatákonyantudják alkalmazni a ju jitsu technikáit, és módszereit.

Harcművészet:

 A gyakorlások során a tökéletes pontosságra törekszünk, és folyamatosan tágítjuk saját fizikai korlátainkat. A jó ütemben, tempóban, és pontosan végrehajtott technikák esetében megjelenik a harmónia. A mozgáskultúránk fejlődése szoros kapcsolatban van oda-vissza a személyiségünk fejlődésével. Saját határainkkal való szembenézés során fejlődik az önismeretünk is.

Küzdősport:

 A Ju Jitsu-ban jártas személyek a stílus átfogó jellege miatt szinte bármily küzdősport irányzatban indulhatnak versenyeken jó eséllyel. A Ju Jitsu alapmozgása tartalmazza a legtöbb küzdősport alaptechnikáit. Minél inkább megengedő egy szabályrendszer, annál közelebb áll a ju jitsuhoz, mert az igazi ju jitsu-ban mindent lehet, minden megengedett. Jelenleg a legnyitottabb szabályrendszer az MMA, melyben alkalmazott technikák mind elemei a ju jitsu rendszerének. A ju jitsu szellemiségét Magyarországon a Global Grappling versenyrendszerben sikerült eddig legjobban megjeleníteni.